perjantai 28. heinäkuuta 2017

Pentujen uusille omistajille... saa muutkin lukea

Mehän voitaisiin käyttää tätä blogia yhteisenä viestintäkanavana, vai miltä kuulostaa?

Koetan kirjoitella tänne sitä mukaan, kun mieleeni tulee, pennun taloon tuloon ja kotiutumiseen liittyviä juttuja. Pohjana oma kokemus, koirakirjallisuus ja muilta kuultua... hyväksi havaittuja vinkkejä. En sano, että ovat ainoita oikeita toimintapoja, mutta ehkä niistä on apua uuden perheenjäsenen kanssa.

Voitte jättää viestejä, jos ette omaa nimeä tykkää käyttää, niin pistäkään pennun virallisella nimellä, niin tiedän kuka kirjoittaa. Niitä voivat kaikki sitten kommentoida.

Lähettäkää minulle sähköpostiin tai puhelimeen kuvia ja videoita (nämä sähköpostiin, kiitos!) pennun touhuista. Niitä on kiva sitten kaikkien katsella blogista, ja minä tiedän, missä mennään ja että kaikki on all right😊

Apassin omistaja on ehdottanut WhatsApp-ringin perustamista, ja minä ilmoitan hänelle halukkaiden numerot. Itse olen ainakin ekana siinä ringissä mukana 😉. Hienoa, kun nykyään on näin paljon mahdollisuuksia pitää vaivattomasti yhteyttä! Toista oli silloin joskus vuonna kivi ja kilpi, kun minä olen ottanut ekan sakun pennun. Ei ollut edes kännyköitä!

Riehupetterit sammuivat sentään viimein!

Esimakua vauva-arjesta.


Vein sakin neljän jälkeen ulos, juu, kyllä vein, koska huuto oli pentukopassa ihan mahdoton. Mutta sittenpäs täällä rupesi satamaan. Ennenkuulumatonta! Niin kuivaa on ollut. Ei kun pennut takaisin sisälle, vaikka ei heitä sade haitannut.
Sen verran reipasta meno jo on, että ei heitä voi sisällä koko päivää pitää. Mieheni (monet kiitokset hänelle, kun hän on viitsinyt värkätä sitä sun tätä pentujen hyväksi💕) sanoi tekevänsä pressukatoksen penneleille, niin saavat olla kuivassa vaikka vettä roiskii.

Koetin eläinlääkäriä kiinni, Varajärvellä on tuuraaja, minkä tiesinkin. Kahdeksalta on vastaaja päällä, että olemme hoitotyössä, ja että ajanvarausaika on kahdeksasta yhdeksään. Minun logiikkani mukaan tuo yhtälö ei ole oikein! Haluaisin tietää, millä konstilla  joku on saanut ajan tuuraajalle? Soitin nimittäin jo jonain toisena päivänä, ja sama peli oli silloin.
Jätin viestin vastaajaan, että haluaisin tarkistuttaa Fiinun tilanteen, koska pimpistä valuu verta jonkun verran, edelleen. Pelkään, että on alkavaa kohtutulehdusta, vaikka lämpö on normaali, mutta silti. Viikonloppu tulossa, ja täällähän on vain se yksi "ihana" päivystävä lääkäri, jolle en edes uskalla enää mennä. Mistähän minut mahdettaisiin nyt haukkua?
Nähtäväksi jää, soittaako tuuraaja. Aika hävytöntä, jos ei soita, koska kerroin epäileväni, että kohdussa on jotain hämminkiä.

Sukkelaa... pieneläimiä on aina enemmän, mutta kunnallisten palveluiden saaminen heille on kiven alla. Kaikilla ei ole varaa mennä yksityiselle lääkärille tai ei olla tyytyväisiä oman paikkakunnan eläinlääkäreihin. Tiedän, että täällä käydään paljon Porista ja Raumalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti