maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kennelliitto - ahne monopoli?


Kiuspäissään ei saisi tehdä mitään, paitsi juosta maratoni, ja siitäkin voi seurata sydänkohtaus. Mutta jos on oikein pahalla päällä, niin kohtaus on pelastus!

No niin... kiitos, SUPERKIITOKSET, kaikille, jotka tiesitte, mutta ette sanoneet, ette edes vihjaisseet. "Käsitin, että nartun omistajana otat selvää." Niinpä tein, ja vielä kaverini kanssa, joka ymmärtää koirista kaiken, mutta ei hänkään löytänyt, miten ahneeksi kennelliitto on ruvennut. Yhden iltapäivän istuimme MV:n kanssa tietokoneen vierellä ja haimme tietoa ej-rekisteröinnistä. Vaan mistään ei pongahtanut esiin tietoa, että se on TUPLASTI KALLIIMPI KUIN NORMIREKISTERÖINTI.

Tämä totuus selvisi tänään, kun vihdoin sain pennelit rekisteriin. Tai yritin. Joopa joo, kennelliitolla on valta ja mahti tehdä mitä vaan. 

En olisi edes yrittänyt rekisteröidä pentuja, mutta kun minulle esiteteltiin ej-rekisteri. Saisinko sitä kautta pennuille paremmat kodit kuin ilman papereita? Siksi päädyin tähän, mutta tein ratkaisun puutteellisten tietojen varassa. 

Kirjotan osaksi siksi, ettei kukaan muu möhläisi. Ej-rekisteröinti maksaa 140 € / neesu!!! Minkä vuoksi? Tahdon kysyä. Se on pelkkä rangaistusmaksu niille typeryksille, kuten minä, jotka ovat antaneet "epäkelpojen koirien" lisääntyä. Mitäs muuta se olisi? Sen lisäksi, että muijat saavat pyörittää "en kommentoi" - nauhaa. Siis kennelliiton virkailijat. Mitään tietoa heiltä ei saa, jos jotain kysyt, vastaus on edellä mainittu. NOH, sen verran, että maksusta olisin voinut valittaa hallitukseen. ÄÄH, kannattaisiko se? Eipä tietenkään kommentoida eikä tiedetä yhtikäs mitään. HMMM... vinkatkaa kun kennelliitossa on paikka auki! Minäkin, tolvana, opin nuo fraasit aika äkkiä ulkoa. 

Rekisteröinnillä ajattelin pentujen parasta. Löytyisi hyvät, rakastavat ja jopa harrastavat kodit! Ja niin on käynyt! Kirjoitin tohon meidän whatsapp - ryhmään, että vaikka muuten taidan olla aika tunari, ihmisten suhteen minulla on nenä päässä. 

Kirjoitan tämän vielä oikein isoilla kirjaimilla: KAIKKI TÄHÄN ASTI VARAUSMAKSUN MAKSANEET OVAT HARRASTAJIA TAI SEMMOISIKSI AIKOVIA.  Kovin huonolta ei siis näytä?

Kennelliitto vetää tietenkin pidemmän korren. Se on kuin don Quijote, tai oikeastaan tuulimyllyt ritaria vastaan. 

Onneksi Väkelän A-pennun varanneet ovat ihan eri A-ryhmää😃Minä olen p-aukinen surkimus, ja kun kerroin, että rekkaus maksaa näin paljon, niin mitäs nyt tehdään? Maksatteko lisää etukäteen?
Se sopi niin monelle, että saan rahat kasaan.  

En missään nimessä nyt syyllistä pennun ostajia. Kerron vaan, miten älyttömästi kaikki maksaa. Tähän mennessä Fiinun eläinlääkärikuluihin (soitot myös maksavat) on mennyt noin 800 euroa. 
Ja jos huono tuurini jatkuu, häneltä joudutaan poistamaan kohtu ja siinä ne hienot ja reippaat pennut sitten olivat...

Voi itku, sen haluan välttää, jos vaan mahdollista! Jos vaan on mahdollista. Kaikki ovat nähneet sakunpentuja, niin minäkin. Ja te, jotka olette käyneet pentuaitauksen vierellä, tiedätte, miksi olen tätä mieltä. 

Kiitos vielä teille! En oikeastaan olisi koskaan uskonut, että löydän näin hienoja ihmisiä  pikkurekkujen omistajiksi💖 
Helpolla se ei ole käynyt. Laskin päässäni, että ainostaan kaksi alkuperäistä varaajaa on pitänyt kutinsa. Siis sellaisia, jotka myös minä "kelpuutin" mielessäni. 

Haluatteko tietää, keitä he kaksi ovat😄? 
 

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Minä vein oma-aloitteisesti nartun pevisa-tutkimukseen ja maksoin laskun eläinlääkärille. Kas kun pentuja rekisteröitäessä ei saanutkaan pentuja rekisteriin kun olin toiminut itsenäisesti.
    Eläinlääkärin palvelut tilattava kennelin kautta , jotta pääsevät vetäseen siivun itelleen. Ei se mitään , maksan ,mutta teen omat ratkaisuni, kun pentue on rekisteröity ja pääsevät lippujen ja lappujen kanssa rakastavaan kotiin. yt Mara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. Olisi kiva tietää enemmän: mitä, miten ja miksi.
      Harmilliselta joka tapauksessa kuulostaa.
      Tämä blogi on jäänyt vielä huonommalle ylläpidolle kuin puutarhapuoli. Väinöstäkin olisi paljon kerrottavaa.

      Poista