keskiviikko 2. elokuuta 2017

Pennun uusille omistajille


Tänään varmistui myös Alman uusi koti. Terveisiä Iisalmeen aktiivisen ja harrastavaan kotiin sekä paljon tsemppiä perjantaille💗

Katselin rokotusjuttuja, niin Eviran sivuilla www.evira.fi - eläinten terveys ja eläintaudit löydät tietoa. Minun on rokotuksia ja aikoja turha tässä toistaa.

Porissa kysyin parvorokotteen antamisesta 17.8. tarkastuksen yhteydessä, mutta tämä ell ei pitänyt sitä hyvänä ideana. Katsotaan, mitä Varajärvi sanoo. Minä en ole kuullut, että tauteja erityisesti olisi liikkeellä, mutta Eviran sivuilla on, että parvoa olisi. Hmmm... mitäs nämä meidän ikiomat eläintenhoitajat sanovat?

Pentu pitää kumminkin madottaa ennen rokotusta. Minulla ne saavat loishäädön neljä kertaa, ja samalla annan ja olen antanut tietysti myös mamille matokuurin, Drontalia. Väinölle myös yhden kerran, mutta molemmat vanhemmat saivat loishäädön keväällä, juuri ennen Fiinun juoksua. Sen vuoksi en ole nähnyt tarpeelliseksi kuormittaa Väinöä "myrkyllä" joka toinen viikko. Nykyään hän koettaa paeta pentujen naskaleita😆. Päivällä kun otin pennut useampaan otteeseen pois aitauksesta, Väinö istui valmiiksi terassilla sen näköisenä, että ei kai ne huomaa mua täältä.

Pennut ovat imeskelleet tähän mennessä Canexia. Apteekissa osaavat tietenkin kertoa, kannattaako sillä jatkaa kotona vai valita välillä toinen tuote. 
Sen antaminen on käynyt helposti. Olen pruutannut käden päälle (putkilossa on kilomäärät) sopivan määrän pennulle, ottanut lääkkeen useammassa erässä sormen päähän ja kiepauttanut sen kitalakeen. Ja antanut tietysti pennun välillä natustella aineen rauhassa, ennen kuin olen törkännyt uutta putkeen. Ettei tungeta pieneen suuhun lappamalla, kuten jossain hoitolaitoksissa tapahtuu😔

Neussa, jota pennut saavat (syövät muutakin) on hiukan valkosipulia, ja sen sanotaan myös häätävän loisia ja pitävän punkit loitolla.  Tästäkään en ala kinaamaan, toistan vaan, mitä minulle on kerrottu, mutta en ole sen enempää tutkinut aihetta. 

Pikkurekkujen whatsapp - ringissä käy välillä melkoinen kuhina, ja  yksi keskustelun aihe oli pennun kuljetus kotiin. Kuljettaja pitää olla, ehdottomasti. Ideaalista olisi pitää pentua sylissä, mutta jos tulee kolari? 
Silti en suosittele, tai siis en salli, että pentu lykätään häkkiin takakoppaan, ypöyksin. Miettikää mikä tilanne! Miettikää pennun kannalta! Reväistään irti kaikesta, ennen kaikkea minusta😘vaikka heidät viedään autoilemaan tulevalla viikolla, se ei ole sama. 

Paras olisi, kait, jos olisi pikkuinen häkki, jonka voisi laittaa takapenkille ja olisi itse vierellä. 
Minä olen pitänyt kaikki koirani sylissä hakumatkalla. Mutta kaikki ovat myös tulleet aika läheltä, vaikka ei se mitään todista, onnettomuus voi sattua, kun astut ulos kotipihalta.Ole nyt sitten taas hullu viisas!

Tärkeintä on, että pentu ei ahdistu liikaa. Samaa pätee seuraaviin päiviin uusissa kodeissa. En suosittele sitä, että koko suku ja naapurusto tulee katsomaan ja paijaamaan sitä niin söpöä ja suloista pikku kerää. EI, vaan annetaan pennun tottua taloon ja sen tavoille. 

Ensimmäiset päivät ja yöt ovat todella tärkeitä sinun ja koiran suhteen kannalta. Pentu varmaan itkee ekanä yönä. Minä ainakin itkisin, jos minut vietäisiin yhtäkkiä pois turvallisesta ja tutusta ympäristöstä. 
Sinä olet hänen lähellään, teet itsesi tärkeäksi, vaikka et parkua tuekkaan. Kieltää ei saa, se on turhaa ja julmaa. Kehut, kun pentu nukahtaa tai edes rauhoittuu. Tarjoat jotain herkkua. YKSIN PENTUA EI SAA MISSÄÄN NIMESSÄ JÄTTÄÄ. Onhan tämä kaikille selvää? Onhan???
Olen tämmöisiäkin neuvoja nähnyt, mutta se on niin täyttä p... Miten ihmeessä ajatellaan, että pienen pennun on pystyttävä olemaan yksin, vieraasa paikassa, pois omien ihmisten ja lauman luota? Sehän on sama, jos meidät reväistäisiin raketilla Venukseen mongerrusta pälpättävien otusten joukkoon ja odotettaisiin että selviämme siellä ilman ainuttakaan kyyneltä ja paniikin tunnetta. 

Taisi tuo raketti tulla mieleen uudestaan näytettävistä Bondeista. Olen koettanut pitää telkkua auki, että pennut kuulisivat pauketta ja räiskettä, mitä kahden aikuisen ihmisen taloudessa ei juuri ole.

Sekä Väinölle että Fiinulle tein pedin sänkyni viereen. Siinä oppivat molemmat nukkumaan, myöhemmin muuallakin, ja erityisesti sängyssä. Se on paras paikka koiralle! Haa😝 Ihania petikavereita💗

Väliin kevennys... Kait joka talouteen on kasvihuone hankittu, siis jos ei jo ole? He kun tykkäävät "hoitaa" kasveja😝



Jaahas, milloinkahan pääsen tänään tai siis huomenna nukkumaan... Vielä on puuron - ja bataatinkeitot edessä, eli tämmöistä arkea sinullekin on luvassa😅

Mitenkäs yksi jo edesmennyt rouva sanoikaan.. ei ollut siis eläinrakkaimasta päästä ihmisiä... "tota mää en käsit et huali ja murhei täyt viäl men ostama ittelles, ko niit o muutonki".


Adalmiina ja Alma mittelevät.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti