torstai 10. elokuuta 2017

Palliasiaa


Vielä ei päästellä riemunkiljahduksia, annetaan eläinlääkärin kokeilla ensin, mutta tuntuu, että pojilla olisi pallit.

Esitän kysymyksen, johon ei kukaan taida pystyä vastaamaan: miten paljon perimä vaikuttaa, miten paljon erityisesti kantavan nartun ja pikkupentujen ruokinta?

Nimittäin, kun lähes neljä  vuotta sitten lähdin Väinölle hankkimaan toista pallia, luontaispuolelta sain välittömän vastauksen, että emällä on ollut sinkin puutos. Se varmasti vaikuttaa asiaan, ja jos näin on ollut, se on edesauttanut kivespuutosten syntymistä.

Sain Väinölle jotain homeopaattisia valmisteita, en muista enää mitä, mutta olin liian myöhään liikkellä. Kives, joka oli ensin vatsaontelossa, lähti kyllä liikkeelle, mutta oli ilmeisesti niin iso, ettei mahtunut "perille asti". Oikeaan osoitteeseen se oli ollut menossa, mikä selvisi silloin, kun se kahden vuoden iässä poistettiin.

Tiedän, että siellä niskakarvat nousevat pystyyn hetimiten jollain, kun aletaan puhua homeopatiasta. Vapaa maa, vapaa sana...

Joka tapauksessa hankin poikien omistajia varten kättä pidempää. Yksi vitamiinivalmiste, jota voisi varoiksi antaa poikien kotiuduttua, on Pii Pet. Se sisältää C-vitamiinia, sinkkiä ja piitä. Hyvä tuote myös turkille ja iholle. Luin käyttäjien kommentteja, ja monet ovat tuotteesta tykänneet.
Ihan sen varmistamiseksi, että jos pallit nyt ovat laskeutuneet, ne myös pysyisivät. Älkää myöskään räplätkö niitä😂😂😂Tarua vai totta, mutta se voi saada pikkukivekset hermostumaan.

Jos tarvitaan järeämpiä aseita, tässä kaksi ainetta:

Reckewegen R19 - yhdistelmävalmiste, joka on tarkoitettu miehen hormonitoiminnan normalisoimiseen.

Alumina D12 - löysin huonosti tietoa, mutta saksankielisillä sivuilla oli, että yhtenä vaikutusalueena on kuiva iho. Noh, homeopatia on tämmöistä...  näiden käytöstä, ja mahdollisista muista aineista, kannattaa keskustella jonkun eläinhomeopaatin tai vastaavan kanssa. 

Aineet eivät ole kalliita, joten ovat senkin vuoksi kokeilemisen arvoisia. 


2 kommenttia:

  1. Kivekset nuo pienet pallerot...Mietin itse tuota periytyvyyttä ja ruokavalion vaikutusta asiaan. Ihmispojille on hormoneja joilla on mahdollisuus saada kives laskeutumaan, liekkö koirapojille? Mutta, jos hormonit vaikuttaa, miksi ei sitten homeopaattisetkin valmisteet voisi auttaa... Toisaalta on mahdollista, että se johtuu nivuskanavan ahtaudesta ja se taas on rakenteellinen poikkeavuus, mutta voiko se periytyä, onhan se mahdollista... Tuota palleron karkaamista takaisin vatsaonteloon pohdin tässä kanssa, kivespussin lihaksethan voivat vetää kiveksen takaisin vatsaonteloon ja tietysti jos hiplii niin voivathan lihakset aktivoitua ja vetää palleron takaisin ylös... Suuria ja tärkeitä asioita 😀 kun sataa vettä on aikaa miettiä vaikka pallien syvintä olemusta 😂
    Kati

    VastaaPoista
  2. Totta, paljon on mahdollisuuksia, että voi mennä pieleen. Niin kuin ahtaus, huh!
    Muuten olisi väliä, pärjäähän poika yhdelläkin pallilla, kuten ollaan meillä nähty, mutta kun sitten Pevisan ehdot ei täyty, kuten minulle on monteen kertaan "julistettu".

    VastaaPoista