sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kalkkunankaulat ja naudanluut maistuvat


Eilen oli iltapalaksi oikein barf-ruokaa😅.

Agatha on ominut yhden luun itselleen, eikä Arvolla ole mitään asiaa jaolle. 






Alli ja Agatha saman kaulan kimpussa.






Meillä ei eilen tiedetty myrskystä yhtikäs mitään, oli vain hikistä ja painostavaa. Hiukan sataa ripotteli, mutta aamulla on tullut muutamaan otteeseen vettä ja tuullut koleasti. Siis juuri semmoista ei pikkupentu - ilmaa! Harmi kun tuo terassi ei ole katettu. Jos olisi, niin siinä passaisi antaa heidän temmeltää sateellakin ja pistää peittoja nukkumapaikoiksi. Avasin kyllä pesuhuoneen oven ja oletin että sinne mennään makoilemaan, vaan ei. Pennut rupesivat nukkumaan märkien vaatteiden päällä. Ei hyvä idea! Minun oli nostettava osa pesuhuoneeseen, vaikka siitä seurasi aikamoiset protestit, ja osa livahti olohuoneeseen.

Tätä ennen ehdittiin kuitenkin riekua. Apassi on oikein varsinainen linssilude, myös Alli (korvat menneet yön aikana hauskasti yhteen😘) ja Alina katsovat kuvaajaan. Alma ja Adalmiina keskittyvät luiden kesyttämiseen. 



Hiukan jännäsin, että jos masut menevät kovalle tai ripulille kauloista ja luista, mutta ei. Tuotokset ovat olleet aivan normaaleja.

Olen aika usein kuullut, että kun meidän koiran maha ei kestä luita. Silloin yleensä syödään nappularuokaa, eikä luita saisi antaa ollenkaan. Koirahan tuottaa entsyymejä sen mukaan, mitä se on syönyt eilen, ei sen perusteella, mitä se söi äsken, ja siksi yhtäkkinen luiden lisääminen ruokavalioon ei ole suositeltavaa.
Samaten muutokset suuntaan taikka toiseen pitää tehdä hitaasti, asteittain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti