tiistai 8. elokuuta 2017

Pelastuskoirameininkiä

Aikaisemmissa teksteissä näkyy takapihan olemus, käsittääkseni. Pennut pääsevät kehittämään ketteryyttään reuna- ja vallikivillä ja kulkemaan rapuissa. Vaarallisia paikkoja on tukittu. Periaatteessa aitauksesta, siis isojen koirien, ei pääse rappujen eikä terassin alle, mutta nämä pikku vekarat mahtuvat lautojen raosta.

Rohkeille pennuille aluset ovat mitä mainioimpia paikkoja temmeltää ja touhuta. Yksin ollessani en uskalla ottaa koko sakkia pois pentuaitauksesta, koska lauma leviää jo etupihaa myöten. Pihan yhdellä reunalla on matala oja, ja eikös sinne keksitty mennä sunnuntaina. Alina hävisi jonnekin, ja kun aikani kuulostelin, pöheiköstä kuului lits lots. Jouduin kiipustumaan aidan yli hakeakseni tytön pois, mutta kun sain hänet pihan puolelle, hän hilpaisi takaisin lätsyttelemään, hohhoijaa... ja vei mukanaan Apassin ja Akustin. Että semmosta säätöä.

Eilen sain onneksi kahdet apukädet, kiitos R ja mummu💞Itse asiassa, siinä vaiheessa kun R ajoi pihalle, häntä vastassa etupihalla olivat reippaina Apassi, Akusti, Arvo ja Adalmiina.

Sitten kokeiltiin vähän palleja😝kerron siitä toiste, mutta ihan mutrussa suuni ei ole!

Päätimme leikata kakaroiden kynnet, mutta silloin herrasväki oli aika tarkkaan siirtynyt leikkimaan (!) terassin alle. Sieltä kuului aikamoinen jytke, ja Agathan tunnistettava yninä kuului rappujen alta. Hänelle oli tullut uni.

Saimme puolet eli neljää mustaa tyttöä kiikkiin. Tämä luu suussa esiintyvä on vissiin Alma, korvista ja naamasta päätellen.


Se on tosiaankin luu, eikä kivi.






Leikkasimme ensin tyttöjen kynnet ja annoimme harmaiden ja Arvon olla "alamaissa". Vaan sitten terassin alla ruvettiin nukkumaan! Eikä sakkia saatu millään liikkeelle. Fiinu oli hermostunut ja koetti kuopia itseään sinne, ja päästinkin hänet herättelemään kakaroitaan jossain vaiheessa.

Kokeiltiin nakkia ja houkuttelua, viimein ruokakuppien kolistelu tuotti tulosta, ja yksi toisensa jälkeen rupesi kömpimään ihmisten ilmoille.

Tässä on saatu Agatha kiikkiin.


Arvoa houkutellaan pois, ja Fiinu sekä Väinö osallistuvat myös. Arvatkaas, onko perennamaani huippukunnossa!.
Oli R-paran naama raapaleilla kynsienleikkuuoperaation jälkeen. Joku pisti kunnolla hanttiin, se taisi olla Alli, jolta myös sisua ja tahtoa löytyy.

Yhteenvetona... Tuskin tulee olemaan vaikeuksia usuttaa nämä raunioihin yms. jänniin paikkoihin. Tai saada kiipeämään, koska kaikki ovat varsin ketteriä uskalikkoja.

Onneksi saan taas tänään apukäsiä, että voidaan päästää sakki remuamaan ja kehittämään lihaksiaan ja taitojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti