maanantai 19. kesäkuuta 2017

Pentulaatikon paikkaa oli muutettava... ja monet kiitokset!

Kaikki ovat tissitelleet tarpeekseen ja nukkuvat.

Tein itselleni pedin pentulaatikon viereen, mutta mahdanko pystyä nukkumaan tässä? Hetkeksi vikinä hellittää, mutta sitten Fiinu alkaa siivouskierroksen tai jonkun tulee nälkä. Näin se elämänrytmi menee pikkupennuilla.

Pentulaatikko oli ensin pari päivää makuuhuoneessa, mutta Fiinulle tuli ihme tarve siirtää pennut sänkyyn. Onko stressiä vai meinaako hän, että vain paras on kyllin hyvää hänen pennuilleen😊? Uudelle, tunnolliselle äidille pentujen hoitaminen on varmasti henkisesti vaativaa. Pitää siivota ja huolehtia, ettei kukaan jää alle ja ettei kukaan kitise liikaa. Olla läsnä ja valppaana koko ajan.

Mutta sänky on vaarallinen paikka pikkuisille! Viime yönä nukuin valvottujen öiden jälkeen niin sikeästi, että havahduin vasta kun pentu oli käteni vieressä. Fiinu oli tuonut jo suurimman osa laumastaan sänkyyn, ja yksi oli ryöminyt tyynyliinan alle! Onneksin heräsin ajoissa pelastamaan sen tukehtumiskuolemalta. Eikä Fiinu tahtonut millään uskoa, että pennut pidetään kopassa, vaan ryhtyi aina uudelleen kuskaamaan niitä. Sama toistui päivällä, kun olin hetken pihatöissä. Pennut olivat yhtä lukuunottamatta peittojen seassa. Ei hyvää päivää, jotain oli tehtävä ennen kuin joku tipahtaisi lattialle.

Päätimme siirtää laatikon huoneeseen, jossa ei ole sänkyä ja pitää makuuhuoneen ovi suljettuna. Minä nukkuisin Fiinun lähellä, ettei hänelle tulisi lisää stressiä siitä, että olisin koko yön tavoittamattomissa. Tai paremminkin niin päin, ettei minulle tulisi lisää stressiä😜.
Mahtaako toimia? Äsken Fiinu halusi ehdottomasti makkariin ja tutki sängyn tarkkaan. Hän olisi epäilemättä vienyt pennut sinne oitis, jos en olisi ollut vahtimassa. Peittojen seassa olisi niin pehmoista olla. Niinpä!


Tässä ynistään tyytyväisinä uudessa paikassa.

Toivottavasti maitoa riittää! Sitä meinaan kulutetaan. Ja siksi äipän täytysi syödä ja juoda hyvin, näin se vaan on, vaikka tämä mukamas eläinlääkäri jotain muuta väitti. (Ei ole ihme, että kyseisen lääkärin toimien ja töykeyden vuoksi on koottu peräti kansalaisadressi.) Fiinu on juonut aika huonosti, ja huijasin muutama tunti sitten hänet makeuttamalla vettä. Sitten maistui! Äsken hän onneksi kävi tarpeillaan ja tyhjensi vesikuppia samalla reissulla, mutta kun pentujen luokse on niin kova kiire takaisin, ettei millään ehdi keskittyä muuhun.

Äidin jalka on hyvä päänalunen. Huomaa petivaatteen kukkakuvio😂.
Sitten haluan KIITTÄÄ ISOILLA KIRJAMILLA niitä superystäviäni, jotka ovat auttaneet ja antaneet neuvoja ensikertalaiselle, mukaan lukien molempien vanhempien kasvattajat. Erityiskiitokset Piitulle, joka oli mukana synnytyksessä ja jonka hälytin apuun jo edellisenä yönä. Samaten kiitos miehelleni, joka oli kolmantena kätilönä ja joka mm. lähti lauantaina kanssani "eläinlääkärille". Hänen työnsä ovat tietenkin kärsineet, mutta yhtään valituksen sanaa en ole vielä kuullut🙋.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti