tiistai 20. kesäkuuta 2017

Fiinu on hirmu tunnollinen äiti

Iskä testasi pentukopan ennen varsinaista käyttöä. 



Eilen ja tänään Fiinu on lähtenyt muutaman kerran pois kopasta, muuten kuin tarpeilleen, silloin kun pennut ovat olleet umpiunessa. Ensimmäisinä päivinä oli itsellekin vaikeaa viedä hänet ulos, koska hän ei millään olisi tahtonut. Oikein voihkaisi, kun näki hihnan kädessäni.

Nyt hän ei ole enää tahtonut siirrellä pentuja pois laatikosta. Ehkä tilanne on seesteytynyt ja valjennut emollekin? Hän on huomannut, että osaa ja pärjää. Mutta edelleen varon sitä, etteivät ulko-ovet jää auki, koska pelkään, että Fiinu kuskaisi pennut rappujen tai terassin alle. Siitäpä riemu ratkeaisi!

Masu täynnä ruokaa on ihana kelliä. Huomaa suloiset varpaat💓

Keskustelin tänään ell Varajärven kanssa, ja hän kehotti lisäämään entisestään kalkkia ruokaan. Samaten aloitettiin Synolux-antibioottikuuri. Fiinu ei syö edelleenkään niin kuin pitäisi, ja kalsiumin antaminenkin on siksi hankalaa. Onko osa jälkeisistä jäänyt irtoamatta?

Maitoa tulee ilmeisesti riittävästi, koska pennut ovat selvästi pulskistuneet. Torstaina on varsinainen punnituspäivä, mutta tänään keittiövaa'assa kävivät harmaat pojat. Välipunnituksella. Toinen heistä, merkkaamaton (toinen on lila), oli pudottanut syntymäpainostaan 10 g sunnuntaina. Olen tunkenut harmaita tissille aina kun on ollut tilaa ja varmistanut, että ruokaa tulisi tarpeeksi. Merkkaamattoman paino oli sunnuntaista noussut noin 30 g. Silmämääräisestikin näki, että viisari heilahti kunnolla alemmas. Lilan pojan paino oli noussut 20 g. Hyvä pikku jätkät!Toiset ovatkin jo aika mörssäreitä.




Mamin jalkojen päällä on turvallista huilia.
Olen seurannut kahta mustaa tyttöä mielenkiinnolla. Tietysti vielä on liian aikaista sanoa, testaillaan sitten vähän myöhemmin, mutta tumman - ja vaaleanpunaiset neidit ovat aika tirhakan sorttisia. Niitä TahtoTainoja, joita ennustin syntyvän. Olisiko heissä suojelukoira-ainesta?

Kyselyjä on tullut ihan mukavasti, ja muutaman nimen olen pistänyt jo ylös listalle. Kiva kun harrastajat ovat kiinnostuneet, vaikka harrastamista en pidäkään edellytyksenä, vaan hyvää kotia ja jotain rodunomaista toimintaa. Mutta edelleen kannattaa soittaa, jos pentua mielii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti