torstai 22. kesäkuuta 2017

Pennut on punnittu

Pikku pötkylät, eikä enää ihan pienetkään.

Mustia en ollut punninnut sunnuntain jälkeen, koska niistä näkee silmämääräisestikin ja syliin ottaessa tuntee, että painot ovat nousseet kunnolla. Harmaat ovat pienempiä, mutta Fiinun kasvattaja kertoi, että samoin oli Fiinunkin pentueessa. Harmaita olen punninnut varmistuakseni, että ne saavat varmasti maitoa, vaikka ovat olleetkin tyytyväisiä.

Silti oli yllätys, miten paljon mustien painot ovat nousseet! Musta poika painoi peräti 900 grammaa. Emme meinanneet uskoa, vaan jässikkä nostettiin vaa'alle kolmeen kertaan. Sitten oli pakko uskoa.

Toki vaaka heilui enemmän ja vähemmän, eli painot ovat noin, mutta antavat osviittaa kehityksestä.

Muiden painot olivat 700 - 850 gramman paikkeilla. Harmaa tyttö oli pienin.

Jos musta poika tulee vielä luonteeltaan eikä vain väriltään isäänsä, hänestä saa joku todella ihanan koiran ja mitä uskollisimman kaverin. Voi että, miten kiva Väiski on! Mitä minun elämäni olisi ilman poitsua!? Onneksi hän päätyi minulle eikä rajavartiolaitokselle, kuten silloin ensin kaavailtiin, ja hänen veljensä Iivari valittiin virkahommiin.

Taas tissillä.  





Lähdin hakemaan kasvattajan kehotuksesta Royal Canin Maxi Starteria, vaan Raumalla sitä ei ollut. Minä, vannoutunut luonnollisen ruoan kannattaja, päätin antaa tämän verran periksi😅Jos Starter olisi maistunut Fiinulle? Ruokahalun kuuluisi olla tässä kohtaa parempi, ja varsinkin kalkin antaminen on varsinaista präkäämistä. Maitoa on näköjään silti tullut, pentujen painosta päätellen. Mutta täytyy tulla jatkossakin.

Mustin ja Mirrin myymäläpäällikkö ehdotti kokeilemaan kuivattua mahaa. Se on maistuvaa, ja siinä on paljon rasvaa, jota proteiinin ohella tarvitaan maidontuotantoon. Sitä tarjottelin Fiinulle ensi töikseni kotiin tultuani, ja se kelpasi. Samoin hän söi 600 gr silakoita + Royal Caninin Recovery-purkkiruokaa, joka on kyllä aika rasvaisen hintaista.  

Aika puuhaa tämän syömisen kanssa on ollut! Ei tässä muuta vähtiä olisikaan, siis minulla. Fiinu kun hoitaa pennut mallikkaasti.

Tisuja täytyy voidella Tummelilla. Kunhan vaan muistan... Tosin tissit näyttävät videolla punaisemmilta kuin oikeasti ovat, joten älkää huolestuko😜.

Ajatella, pennelit täyttävät huomenna viikon💖💕💗aikamoisia sydämenmurskaajia täällä on kasvamassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti