perjantai 2. helmikuuta 2018

APASSIn hammastarina

Lähtötilanne 23.11.2017
Joskus pennuilla joudutaan tekemään omatoimista oikomista, jotta kulmahampaat saadaan asettumaan oikeille uomilleen. Syynä on liian kapea alaleuka, joka silloin kasvaa ns. hitaammin kuin muu koira. Kaikkein ikävintä on, jos oikominen ei onnistu, ja kulmahampaat täytyy katkaista, mutta se on vihoviimeinen vaihtoehto.

Onneksi Apassin tarinalla on onnellinen loppu. KIITOS hänen pätevän ja viitseliään maminsa💖👏👏

Neljän kuukauden iässä pojun purenta oli vielä normaali, mutta viiden kuukauden vaiheilla huomattiin, että alakulmahampaat osuivat kitalakeen. 20.11.2017 mami soitti Porin kaupungin ell, ja eläintenhoitaja antoi aika tylyn vastauksen: alakulmahampaat pitää poistaa (lähtivät kahden viikon kuluttua tästä puhelusta) ja pysyvät kulmahampaat katkaista. Kehotettiin ottamaan yhteyttä erikoistuneeseen eläinlääkäriin.

Tämmöistä neuvoa ei tietenkään kuunneltu, ja toivottasti kukaan muukaan ei tee samanlaisessa tilanteessa hätiköityjä ratkaisuja. Ihmettelimme, miten joku kehtaa antaa noin jyrkän tuomion puhelimessa, näkemättä koiraa, ja ennen kuin kaikki muu mahdollinen on kokeiltu.

Mami soitti Tampereen Evidensiaan, jossa käytiin 23.11.2017. Kohtelu ja palvelu olivat asiallista ja asiantuntevaa. Lääkäri totesi, että ns. venyttelyhoidolla hampaat mitä todennäköisemmin oikenevat. Myös palloa voi käyttää apuna.

Venyttely aloitettiin samana päivänä. Kerrallaan sitä tehtiin noin viisi minuuttia, ja alkuun vähintään kuusi kertaa päivässä. Parhaimpina päivinä venytyskertoja kertyi yhdeksän. Onneksi Apassi tykkää palloista, ja leikillä saatiin oikomiseen lisää tehoa.

Parissa viikossa muutoksia alkoi näkyä. Näyttelyssä 9.12.2017 huomautettiin enää oikeasta puolesta. 


Tilanne 20.12.2017


Venytyksessä... Apassia ei yhtään haittaa!

Nyt hampaat ovat oikeilla kohdillaan, ja venytystä tehdään varmuuden vuoksi silloin tällöin.

Hienot hampulit!



Komea poika, hampaita myöden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti