lauantai 5. elokuuta 2017

Siistitään aitausta


Jos vielä joskus meinaan lähteä tähän myllytykseen vapaaehtoisesti, niin muistuttakaa minua, hyvä ihmiset, miten uuvuttavaa hommaa tämä on. Kahdeksaan viikkoon en ole montaa kunnon yötä nukkunut, parhaimmillaan kolmen tunnin unilla on ollut pakko pärjätä. Enkä olisi hiukkaakaan pahoillani, jos koko sakki lähtisi vaikka saman tien. Enkä enää ihmettele, että pentuja luovutetaan mielellään seitsemän viikon iässä, vaikka heidän henkiselle kehitykselleen lisäpäivät ovat tärkeitä.

Jos joku elää pentujen kasvattamisella, niin miten se tehdään? Onko se Suomessa oikeasti edes mahdollista? Siis jos pitää aikuiset koirat ja pennut hyvin.
Jos ei yritä tienata, niin sitä suuremmalla syyllä ihmettelen, miten joku viitsii ja jaksaa tällaista kakkarallia vuodesta toiseen? Voi olla useampikin pentue vuodessa, vaikka kyse olisi vain harrastuksesta, ja monet pitävät pennut kodinomaisissa oloissa, pesuhuoneessa tai vastaavassa, kuten meilläkin.

Puuhaa riittää, mitä erilaisimmissa asioissa. Pentuaitausta piti saada vähän mukavammaksi ja siistimmäksi.





Voiskohan tässä huilia?




Sitten oli taas korotettava aitausta. Alina protestoi vahvasti laitoja vastaan, joihin ei saa enää niin helposti tassun sijaa.







Aamulla tultiin kuitenkin matalimmasta kohdasta yli. Adalmiina ja Akusti tietenkin, nyt myös Alli keikkui pihalla, kun menin katsomaan. Eli taas pitää tuunata... Verkko aitauksen päällä ei tuntunut mahdolliselta. Minulle pitäisi olla siinä tapauksessa ovi, että pääsen sisälle😊Kiipeilijän lahjoja pennut eivät ole nimittäin perineet minulta😂










Alli on tosi huomion - ja hellyydenkipeä. Pyytää ensimmäisenä päästä syliin, ja siksi kutsun häntä Alli - sylimalliksi. Ihana pentu!

Rokotuksista on tullut erilaista tietoa. Alman omistaja vie pennun rokotukselle haettuaan hänet, koska sitä on hänelle suositeltu. Aikaisemmin kerroin, että Porissa parvorokotteen antamista näin nuorena pidettiin turhana.
Fiinua ja Väinöa ei ollut rokotettu, vaan vein heidät itse 12 viikon iässä. Fiinua ei ollut muistaakseni eläinlääkäri tarkistanutkaan, ja toisaalta se on tarpeetonta (myyntivaltti ilmoituksissa) ja lisää rahanmenoa silloin, kun pennut ovat reippaita, syövät, juovat, suoli toimii jne.
Luustosta ei kukaan tiedä ennen kuin kuukausien kuluttua. Tosin, jokainen tietenkin käsittää, että jos pentu makoilee mielellään, se ei taida olla kunnossa. Ensimmäinen pentuni oli tämmöinen, ja kaikki sanoivat, että se on varmasti vaan rauhallinen luonne. Eipäs ollut, vaan lonkat olivat niin kertakaikkisen surkeat, että tyttö jouduttiin nukuttamaan 11 k:n iässä. Sillä oli kipuja aivan pienestä asti.

Jokainen tehköön rokotuksesta ratkaisunsa keskusteltuaan eläinlääkärinsä kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti