keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Leikin riemua ja pentusuunnitelmia

Heips! Pitkästä aikaa...


Apassi ja Nemo syystunnelmissa.

Mitä sanoit? Minäkö muka äipän näköinen?




Kaverin kyljessä on ihana huilata päivän touhujen jälkeen.


Materiaalia postaukseen olisi vaikka millä mitalla, joten kiitos kaikesta postista, jota olette minulle lähettäneet.

En ole suinkaan laiskotellut, pois se minusta, vaikka blogi on jäänyt lapsipuolen asemaan. Olen kirjoittanut ja viimeistellyt kirjaa nimeltä Vainio-Tanin Elsa. Kirja on itsenäinen jatko-osa vuosina 2014 ja 2016 ilmestyneille Koivikon Agatha ja Vainio-Tanin Agatha -romaaneille.
Kirja on putkahtamassa myyntiin aivan lähiviikkoina. Vielä viimeiset tarkistukset ja etu - sekä takakannen viilaukset kustantajan kanssa! Sitten iso työrupeama on kansien välissä, kirjaimellisesti. Kunnes taas pää alkaa tuottaa seuraavaa kirjaa😅



Tämä video on sikäli harvinaisesta tilanteesta, että Väinö ei yleensä välitä painia. Tykkää vaan jahtausleikeistä.




Aamulenkki takapihalla. Puskat heiluvat😄: kovin herkkiä kasveja koirapihoille ei kannata istuttaa, tai sitten ne pitää aidata.






ALINA - metsän kuningatar





ALLI

Hyppäiskö vai ei?


Puutarhablogin puolella olenkin kiukutellut keväästä asti jatkuneesta meluongelmasta. Ilmeisesti metsää on kaadettu lisää, jolloin äänillä on vapaampi liikkuvuus.
Kuunnelkaas tätä "talvisotavideota".
Olen tehnyt ELY:lle valituksen elokuuussa. Pinnani petti täysin, kun romuttamolla pyöritettiin metallimurskan linjastoa puoli neljältä aamulla. Murskaaminen aloitettiin ennen puoli kuutta, mutta minä höhlä en ottanut videota, ja romuttamolla on tietenkin kielletty mitään poikkeuksellista tai äänekästä tehdyn niin aikaisin.
Minulla on tapana mennä koirien kanssa aikaisin aamulla pihalle. Kesällä kastelua, kitkemistä, näin syksyisin harvavointia ja muuta pihan siistimistä. Koiruudet saavat samalla touhuta keskenään, ja aamulenkki tulee tehtyä.



Ilmavirtaus on tänään koillisessa (romuttamo on meistä katsoen siellä suunnalla), joten melske ja jyrinä on ollut taas sen mukainen. Äänet kantautuvat sisälle asti.

Äänen lisäksi metallin käry on välillä todella häiritsevä. Pihalla olemiseen tarvittaisiin siis raitisilmamaski ja Peltorit, heh, eli todella kivaa.
Lisäksi olemme suunnitelleet, että äitini muuttaisi hallin päässä olevaan asuntoon. Mutta hänellä on paha tulehdusastma, ja hän ei kestä romuttamon krääsää. Se suunnitelma on ollut pakko laittaa jäähylle, ehkä lopullisesti, jos viranomaiset eivät kuuntele "pientä ihmistä". ELY on kylläkin tilannut melumittauksen.
Mietin sitäkin, että menisin tälläisinä päivinä, kun melua on koko ajan, äitini luokse kirjoittamaan. Kokonaan täältä on vaikea, jollei mahdoton, lähteä pois. Kiinteistöön on satsattu valtavasti sekä aikaa että rahaa. Mieheni on tehnyt ison työn hallin rakentamisessa. Ja nytkö kaikki pitäisi jättää, myydä todennäköisesti polkuhintaan, jonkun toisen liiketoiminnan harjoittamisen takia???



ADALMIINA - löysinpäs vettä!




Tämä kuva oli Kaikki vastaan 1 - ohjelman taustapaneelissa tai miksi kuvasikermää kutsutaan. Hyvä tyttö!


Pennut ovat perineet ehdottomasti äidiltään uimahalunsa. Väinöhän ei veteen mene, mutta Fiinu käy melkein joka aamu pulahtamassa piha-altaassa.



Pevisaan on ilmeisesti tulossa muutoksia ensi vuoden alusta alkaen. Se ei tietenkään estä Fiinun käyttöä toistamiseen, mutta pitää ehkä hankkia hänelle esim. SPL-arviointi.
Olen koettanut tehdä treffejä Fiinun kasvattajan kanssa, että pääsisin oikein kasvotusten keskustelemaan näistä jalostusasioista. Toivottavasti onnistumme järjestämään tapaamisen!
Komea ja taitava isäehdokas olisi jo eli Väinön veli Iigori, joka on virallinen pelastuskoira. 



Tässä vielä lelun venytystä. Taisi muuten kissa tulla tiensä päähän sinä aamuna.







AGATHA - kerrankin paikoillaan!

Tällä videolla mennäänkin sitten jo häntä oikoisenaan.





Margariinipurkit on nuoltu tarkkaan. Tehtävä suoritettu! Mitä seuraavaksi touhuttaisiin?

Jos menisin ulos tuuletusluukusta? Ai pahus, mutta eteen on tungettu kalterit. Höh.

Joo, Agathan omien ulkoilujen estämiseksi tuuletusluukku oli tukittava tällä tavoin😂😂😂Hän oli erään kerran lähtenyt tätä kautta mamin perässä pihalle. Tirppa on rohkea, ketterä ja kekseliäs!



Kiitos kun kävit ja jaksoit lukea loppuun asti! Ihanaa päivän jatkoa Sinulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti